L'escola

Qui som?

Una escola és el resultat de moltes aportacions individuals i col·lectives i l’escola Sant Miquel per la seva llarga trajectòria n’és un bon exemple. Els seus orígens es remunten, com una iniciativa dels veïns del barri Pedró i de la Parròquia de Sant Miquel al 1955.

Com a promotora i membre activa del CEPEPC, amb la col·laboració de pares i mares, equips de mestres i institucions de l’entorn, l’escola lluita per ser escola pública i l’any 1986 passa definitivament a la xarxa d’escoles públiques de la Generalitat de Catalunya.

L’escola va néixer amb voluntat integradora, amb la voluntat de servir al barri conscient de la important tasca social que emprenia. Fidel al seu esperit, com a projecte viu i en transformació, som una escola que necessita de la participació de tots i totes.

La reflexió sobre la nostra pràctica, la millora i la innovació és el camí que emprenem per adaptar l’aprenentatge del nostre alumnat a la realitat del moment.

Sant Miquel, com a escola pública, planteja una proposta educativa de qualitat, centrada en l’alumne, inclusiva i aconfessional, respectuosa amb les creences de cada família i oberta al diàleg enriquidor.

Un projecte per una escola de qualitat, activa i innovadora

Equip humà

tr>

CÀRREC

NOM

EQUIP DIRECTIU
Directora: Carme Blanco
Cap d’estudis: Sandra Campos
Secretari: Josep Moyano
EDUCACIÓ INFANTIL
Tutora P.3 A: Cristina Rodrigo
Tutora P.3 B: Isabel Palos
Tutora P.4 A: Ester Navarro
Tutora P.4 B: Clara Álvarez
Tutora P.5 A: Judit Sabata
Tutora P.5 B: Esther Rodés
Coordinadora i reforç a Educació Infantil: Esther Rodés
Especialistes: Xantala Lafuente i Mª Teresa Palacios
TEI: Tere Romero
EDUCACIÓ PRIMÀRIA
Tutora 1r A i coordinadora Cicle Inicial: Beatriz Ojeda
Tutora 1r B: Sandra Marchuet
Tutora 2n A: Pilar Garcia
Tutora 2n B: Judit Alfonso
Tutor 3r A: Miquel Sansaloni
Tutora 3r B: Sonia Carmona
Tutora 4t A i Coordinadora del Cicle Mitjà: Sonia Carmona
Tutora 4t B: Montse Orozco
Tutora 5è A: Joana Martínez
Tutora 5è B: Ana M. Pérez
Tutora 6è A: Cristina Romo
Tutor 6è B i Coordinadora Cicle Superior: Elisabet Ponce
ESPECIALISTES
Especialistes d’Educació Especial: Lidia Esteban, Sandra Campos, Mireya González
Especialistes de Música: Vanesa Puentes i Guillem de las Heras
Especialistes d’anglès: Sonia Carmona, Cristina Rubio, Marta Sáez i Josep Moyano
Reforç d’anglès: Elisabeth Mañes
Especialista d’Educació Física a Educació Infantil, Cicle Inicial i Cicle Superior: Paco Vázquez
Especialista d’Educació Física al Cicle Mitjà: Miquel Sansaloni

Espais d'aprenentatge

La nostra escola va ser seleccionada dins la crida oberta “Hack the School”! Es tractava de la primera crida oberta del projecte Educació Demà de la Fundació Jaume Bofill per al redisseny dels espais escolars per millorar l’aprenentatge i la convivència en el centre.

El fet d’haver estat seleccionats va comportar:

L’acompanyament d’un expert en arquitectura i disseny amb qui treballar durant tot el projecte.

Formació específica en el procés de canvi metodològic, la presa de decisions i solucions als espais del nostre centre.

Visites a altres escoles i centres educatius que ja havien repensat els seus espais per compartir experiències.

Accés a materials vinculats a pràctiques inspiradores.

Fer xarxa amb altres centres educatius amb projectes similars.

Des de l’escola vam valorar molt positivament aquesta oportunitat. A més, va comportar un pas més en el nostre procés de millora dels espais educatius i adequació a la metodologia de centre que ja havíem iniciat!

Si voleu conèixer més sobre la iniciativa “Hack the School” cliqueu aquest enllaç.

Actualment estem en procés de redifinició dels espais d'educació inicial, havent millorat amb èxit els espais de P3, P4 i P5, amb el suport i ajuda inestimable de l'AMPA.

Equipaments

L’escola ofereix unes instal·lacions que permeten desenvolupar activitats acadèmiques, esportives i de lleure en un entorn proper i integrat al barri. En la nostra voluntat d’integració amb l’entorn i d’educar als nostres alumnes com a ciutadans compromesos amb la nostra ciutat, fem ús de les instal·lacions d’altres entitats amb les que col·laborem com la piscina municipal o l’esplai Mowgli entre d’altres.

Horaris i serveis

L’horari escolar és de 9h a 12.30h i de 15h a 16.30h per a tots els cursos, de P.3 a 6è. Oferim a més els següents serveis:


SECRETARIA:

Trobareu la secretaria al vestíbul de l’accés principal de l’escola, Carrer Lluis Domènech i Muntaner s/n. L’horari és el següent:

SECRETARIA ESCOLA: (Sra. Asun Pérez) de 9.30h a 14.00h

SECRETARIA AMPA (Sra Àngels Zapata) i de 8.30h a 9:30h i 15.00h a 17.00h. De 9:00h a 9:10h i de 15:00h a 15:10h no es podrà entrar a secretaria perquè l'alumnat està entrant a les aules.


MENJADOR:

L’AMPA gestiona el servei de menjador (de 12.30 a 15h) amb l’acompanyament de la comisió de menjador i la direcció de l’escola. L’empresa Roca González porta la cuina i el monitoratge. L’escola cuina pròpia i tot el menjar s’elabora al centre. L’empresa vetlla per oferir un menú equilibrat des del punt de vista nutritiu amb la presència d’alimnets ecològics (pasta, arròs i llenties) i de proximitat i oli d’oliva per cuinar i amanir. També proporciona una proposta de menú per als sopars que complementa el menú del migdia.

L’equip de monitors i monitores coneix la línia d’escola i vetlla tant per la consolidació dels hàbits d’autonomia i higiene així com pels de relació i convivència entre companys.

El servei de menjador ofereix el servei als alumnes de 3 anys fins a 6è d'EP. El menjar s'elabora al propi centre. El servei funciona tots els dies lectius del calendari oficial del curs, tot i que a P-3 demanem que es respecti el período d’adaptació.

Els alumnes de P-3 i P.4 descansen després de dinar en una sala acondicionada a aquest efecte...

Els alumnes de P-5 a 6è fan joc lliure, joc dirigit o tallers durant el descans del migdia.

Pel que fa al serveis de menjador dels dos darrers dies dels diferents trimestres (Nadal, Setmana Santa i vacances d’estiu), RECORDEM A LES FAMÍLIES que de cara a una bona organització del servei i de les activitats, S’HA D’APUNTAR A SECRETARIA AMB UNA SETMANA D’ANTELACIÓ. Fora d’aquest termini no s’admetrà cap sol·licitud per gaudir del servei de menjador. Demanem que els alumnes eventuals i discontinus avisin també amb una semana d’antelació si fan canvis.


ACOLLIDA:

El servei d’acollida estarà en funcionament des del primer dia d’escola. L’horari és de 7:30h a les 9h al menjador de l’escola. L’acollida de tarda està condicionada a un número mínim de famílies inscrites.

Per inscriure’s s’ha de trucar a la secretaria de l’escola (933769056).

L’escola manté una estreta col·laboració amb l’Esplai MOWGLI, entre altres serveis, també ofereix la possibilitat de venir a recollir els vostres fills i filles a l'escola per participar en les seves activitats de tarda a l’esplai.

Des de l’escola recomanem que per no fer una estada tan llarga de l’alumnat a l’escola es faci servir el servei d’acollida o bé en franja de matí o bé en franja de tarda.


ACTIVITATS EXTRAESCOLARS:

Les activitats extraescolars són tant esportives com no esportives, en una aposta ferma per afegir a la pràctica esportiva l’experiència en l’educació del lleure. Es duen a terme entre les 16:30 h i les 19:30h en funció de l’edat i dels dies de la setmana.

Les inscripcions es fan des del 17 fins al 21 de setembre de 16:30h a 17:30h, a la saleta d'extraescolars.

En la revista de final de curs apareix el llistat de l’oferta d’activitats.

Per més informació podeu dirigir-vos a la web de l'AMPA


CASAL D'ESTIU:

Per més informació podeu dirigir-vos a la web de l'AMPA


BIBLIOTECA “El Petit Príncep”

Veniu a gaudir en família de la biblioteca de l’escola!

La biblioteca està oberta de 16:45h a 18.30h de dilluns a dijous amb la bibliotecària de l’AMPA, l’Anna Grueso. Cada any s’organitzen activitats de conta-contes a la tarda. Estigueu atents al calendari!